Wij kunnen je helpen bij
Ouderschap en opvoeding

Iedere ouder worstelt wel eens met de opvoeding van hun kind. Het is het mooiste wat er is maar kan soms ook best zwaar zijn. Voor ouders en met name ouders met een andere culturele achtergrond kan het soms nog lastiger zijn. Je kind groeit namelijk op in twee of meer culturen. Dat betekent dat zij thuis worden opgevoed in jouw cultuur als ouder, maar buitenhuis krijgen ze te maken met de Nederlandse cultuur.

WEG
HIER

Opvoeden binnen
2 culturen

Thuis kunnen de regels vanuit eigen culturele waarde anders zijn dan op school, werk en bij vriendjes.

Zo kan er op school van een kind verlangd worden dat ze mondig zijn en hun mening dienen te geven, terwijl dit thuis niet de voorkeur heeft maar dat er verwachting is dat ze loyaal, gehoorzaam en bescheiden zijn.


De ideale balans zou zijn waarbij je kan vasthouden aan je eigen normen en waarden maar waarbij je wel aansluiting kan vinden bij de leefwereld van je kind.
 

Hulp inschakelen

Opvoeden en opgroeien binnen twee culturen is een rijkdom. Soms heb je daarbij net de juiste begeleiding voor nodig.


ECS biedt begeleiding zowel voor jeugdigen als volwassenen. Het uitgangspunt is samen te gaan kijken naar hoe je als ouder en kind veilig kan opvoeden / opgroeien binnen twee culturen.


In Arnhem en omliggende gemeenten en Achterhoek zijn we gecontracteerd en zou de hulpverlening vanuit hen bekostigd kunnen worden. U dient wel een eigen bijdrage van 19 Euro per maand te betalen.